fbpx

Over Mirjam

Al op jonge leeftijd trok de wereld van gezondheid mijn aandacht en zo begon ik op zestienjarige leeftijd een thuisstudie dieetleer. Reuze interessant! Een paar jaar later ontdekte ik ontslakkingskuren. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met ontgifting, dat sindsdien een rode draad in mijn leven is geworden. Ik wist: ontgiften is de sleutel. Vanaf dat moment ben ik altijd geboeid geweest om meer te leren en te weten te komen over de werking van het lichaam en welke rol ontgifting speelt.

Met regelmaat deed ik ’30 day detox cleanses’. Las boeken. Probeerde van alles uit. En dat doe ik nog steeds. Want je kan wel tegen je cliënten zeggen, “Hey, ga maar lekker juice-fasten. Is goed voor je!”, maar als je geen idee hebt wat dat met je lichaam en geest doet, kan je naar mijn mening geen weloverwogen advies en goede begeleiding geven.
Dus door de jaren heen heb ik gejuice-fast als een malle, hoge darmspoelingen gedaan (heer-lijk!), klysma’s thuis (ik ben nog net geen klysma-evangelist), maanden lang alleen raw food genuttigd, weken lang op enkel fruit geleefd (fantastisch!), in zoutbaden gelegen en gezwommen, etherische oliën uitgeplozen, trainingen gevolgd, nog meer boeken gelezen… You get the picture.
Mocht je nu denken dat ik alleen maar groen sap en voer eet, niets is minder waar. Okay, ik werk dagelijks best wel wat groen spul naar binnen, maar ik kan ook enorm genieten van minder gezonde dingen. No worries.

Ontgifting bleef altijd mijn aandacht trekken. Ik zocht met regelmaat op het internet of er iemand was die zich had gespecialiseerd in ontgifting. Op een bepaald moment ontdekte ik Dr. Robert Morse. Hij had zich gespecialiseerd in ontgifting. En nog beter: hij traint mensen hierin. Vanaf dat moment was ik gespitst om naar de US te gaan om van hem te leren. Dr. Robert Morse heeft mij onder andere getraind in cellulaire ontgifting en iriscopie.

Door de jaren heen ben ik tot de conclusie gekomen dat een plantaardige levensstijl de allerbeste weg is. Ik ben ervan overtuigd dat ons lichaam hoofdzakelijk bedoelt is voor de verwerking van fruit en groente. Steeds meer onderzoeken wijzen dit ook uit.
Mijn passie voor gezondheid, voeding en beweging deel ik graag met mensen. Ik vind het belangrijk dat je ontdekt wat echte gezondheid is, zodat je nu en ook nog op latere leeftijd bruist van de energie, vitaliteit en je lichaam sterk en flexibel is. Regelmatig ontdekt men pas laat welke voordelen een gezonde levensstijl biedt, doordat klachten en/of ziekten de kop opsteken. Het is mijn verlangen dat je preventief gaat leven, zodat jij en je geliefden deze vervelende situaties niet hoeven mee te maken. Wat een mooie wereld zou dat zijn!

Liefs,
Mirjam